باستانشناسان در جریان کاوشهای خود در جنگلهای بارانی کشور گوآتمالا موفق به کشف بقایای شهری تاریخی متعلق به تمدن «مایاها» شدند.
به گزارش ایسنا، این شهر تاریخی که «هلتون» یا «سرسنگی» نام دارد، یکی از آثار تاریخی شاخص تمدن مایا بوده که باستانشناسان از سالها قبل به دنبال کشف بقایای آن بوده و سرانجام با استفاده از نقشههای سه بعدی موفق به کشف صدها ساختمان در زیر درختان جنگلی بارانی شدند.
آنها همچنین با استفاده از ردیابهای ماهوارهای و ابزارهای پیشرفته الکترونیکی موفق به شناسایی هرم اصلی شهر شدند که هفت طبقه دارد.
مایاها مجموعهای از اقوام سرخپوست در جنوب مکزیک و شمال آمریکای مرکزی بودند که شهرهایشان را در دل جنگلهای بارانی میساختند، این در حالی است که قوم مایا از جمله تمدنهای بسیار پیشرفته آمریکای مرکزی بودند و دست آوردهای آنها در هنر، معماری، ریاضیات و به ویژه نجوم بسیار چشمگیر بوده است.
براساس اعتقادات مایاها، جهان توسط یکی از خدایان قوم مایا که هم در خلق انسانها نقش داشته و هم خدای جنگ است، در سال 2012 میلادی نابود میشود. همچنین آثار دیگری در شهر تاریخی یاکوتان وجود دارد که نگرانیها درباره پایان جهان در سال 2012 را افزایش میدهد.
تمدن مایاها در سالهای 300 تا 900 میلادی به اوج قدرت و دانش خود رسید و مردم آن در علم نجوم بسیار پیشرفته بودند. از سوی دیگر مردمان تمدن مایا یک سیستم مالیاتی بسیار پیشرفته داشتهاند که شناخت کامل آن، به سالها وقت نیاز دارد.
این در حالی است که از سالها قبل، گروهی از باستانشناسان چندملیتی درحال بررسی محوطههای تاریخی بهجا مانده از مردم این تمدن در کشورهای آمریکای جنوبی هستند. باستانشناسان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که مردم این تمدن در سالهای حیات تمدن مایاها، نظام اقتصادی خاصی داشته و براساس شیوههای خاص، مالیات هر مغازه و مالیات هر کالا را بهطور دقیق تعیین میکردند، این در حالی است که در حدود سال 800 میلادی، برخی از شهرهای جنوبی تمدن مایا متروکه شدند. تا سال 950 میلادی هم بیشتر شهرهای بزرگ ویران گردیدند که دلیل این موضوع مشخص نیست.
تجدید حیاتی در تمدن مایا، در حدود سال 1200 میلادی به وجود آمد. اما پس از آن، در قرن شانزدهم، قلمروی مایا به دست مهاجمین اسپانیایی فتح شد.
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
دسته بندی موضوعی